top of page

Informatie puur portret

Pure portretten maak ik in mijn fotostudio of eventueel als het vanwege omstandigheden handiger is bij jullie thuis. De tijd die ik nodig heb als fotograaf voor het maken van een puurportret varieert een beetje en is afhankelijk van de omstandigheden zoals de leeftijden van de kinderen. Ik heb in ieder geval nooit haast en neem de tijd voor het maken van de mooiste en meest pure en herkenbare foto's. Door de rust te bewaren lukt het vaak om een kind zovele mogelijk zichzelf te laten zijn tijdens de fotoreportage, dat betekent soms dat ik ga zingen (sorry ;-) ) alle dierengeluiden die ik ken na doe, lekker klets over school, sport, muziek of andere dingen die een kind leuk vindt. Ik probeer in ieder geval aan te voelen waar een kind blij van wordt en op deze manier ontspannen is tijdens de fotosessie. De foto's bewerk ik zorgvuldig na in zowel kleur als zwart/wit en binnen ongeveer 2 weken ontvang je via de mail een login voor je eigen beveiligde galerij zodat je de foto's op je gemak thuis kunt bekijken en jullie een keuze kunnen maken.

studiofotografie78.jpg
studiofotografie15.jpg
studiofotografie208.jpg
studiofotografie1.jpg

Prijslijst puur portret

De pure portretten maak ik voor een zwarte of naturel achtergrond. Geef vooraf je voorkeur aan voor zwart of naturel of kies voor beide achtergronden. 

 

PUUR PORTRET                        €99,- 

 

  • Max 2 personen uit 1 gezin *

  • Fotoreportage van 30 tot 45 minuten

  • De gemaakte beelden worden naderhand met zorg nabewerkt tot prachtige beelden in kleur en zwart/wit

  • 2 digitale beelden in hoge resolutie te kiezen uit een persoonlijke galerij

  • Het accent ligt op individuele portretten, mocht de situatie het toelaten qua tijd en leeftijden van de kinderen dan maak ik op het einde ook nog een aantal portretten samen

  • Extra digitale bestanden zijn naderhand bij te bestellen

  • Een prachtig minialbum t.w.v. €22,95 met je favoriete foto's

 

* Heb je meer dan 2 kinderen? Dan zijn de kosten per extra kind €49,- incl 1 digitaal bestand. Vanzelfsprekend neem ik dan ook wat extra tijd voor de fotoreportage.

DIGITALE BESTANDEN

Een fotoreportage is naderhand uit te breiden met extra digitale bestanden voor €10,00 p.st.

Wil je alle digitale bestanden uit je galerij ontvangen? Hiervoor doe ik je na de fotoreportage een interessante aanbieding. 

INFO & TIPS PURE PORTRETTEN

Voor het maken van een puur portretsessie is het mooi om kleding te dragen in rustige kleuren. Mijn ervaring is dat effen of bv een streepje, stipje of andere grafische print erg leuk is. Bij een zwarte achtergrond is het mooi te kiezen voor een donkere kleur bv zwart of donkergrijs maar een andere rustige tint is ook prachtig. Denk eens aan naturellen, bruintinten, vergrijsde tinten. Een uitgesproken kleur kan ook erg mooi zijn, het contrast met de zwarte achtergrond wordt dan duidelijker.

Bij de naturel achtergrond zijn naturelle lichte tinten heel mooi bv wit, crème, beige, lichtblauw of andere vergrijsde lichte tinten. Wollige stoffen, gebreide truien en vesten zijn ook altijd erg mooi. Ook kun je hierbij juist kiezen voor uitgesproken en fellere kleuren of voor zwart of een patroon met zwart/wit Dit geeft een heel mooi contrast met de achtergrond. Het is ook mooi om bij de naturel achtergrond te kiezen voor kleding met patronen zoals streepjes, stippen enz.

Kijk ook eens naar kleding met een mooi kraagje, een blousje, vestje, (col)trui of bv een top met kant kan net dat beetje extra geven aan het eindresultaat. Stem de kleding van gezinsleden wel op elkaar af qua kleuren en patronen bij elkaar.

 

Wat je niet moet doen

Kleding met afbeeldingen of teksten op shirtjes en neontinten want dat komt nooit mooi over op de foto. Zelfs als de tekst of afbeelding vrij klein is kan dit achteraf storend blijken te zijn. Zorg dat je nagels netjes zijn, geen restjes nagellak of vieze nagels. Kijk ook even of je kinderen geen plaktattoo’s hebben o.i.d. want dit kan erg storend zijn op de foto’s. Ook tijdens de reportage is het raadzaam op je kinderen te blijven letten en te zorgen dat ze geen snotneus o.i.d. hebben. Ik probeer hier zelf ook op te letten natuurlijk maar van een afstand zie ik het soms niet.

Mocht je twijfelen, je mag ook altijd wat extra (boven)kleding meenemen voor een eventuele kledingwissel of me via de app wat foto’s sturen zodat we samen kunnen kijken naar wat het mooiste is.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak bel, app of mail me gerust op 06 53236403  of  info@agnesbos.nl

bottom of page